Turnkey single-family house Luxemburg

Built in the heart of Luxemburg, this single-family house is in fact a terraced house, but it is something quite out of the ordinary: the challenge here was to preserve the historically justified external appearance – seen on the opposite side of the house – in the new building. One of the most important aspects was the roof.

This involved completely rebuilding the original house, the new building was tailored to fit the preexisting site and a cubic, multilevel annex was added to the rear side.

The windows are particularly striking: for example, while the bathroom and guestroom on the first floor have a narrow window reaching down to the ground floor, the master bedroom has a picturesque view into the green landscape through a corner window.

The house’s rear side with access to the patio has been provided with outer and corner shutters for excellent light protection, privacy and insulation.

A further detail is the room-saving Z-staircase connecting both floors. The steps are slightly extended forwards allowing a step to be saved over the entire area. In accordance with the room use, floors have been fitted with warm parquet and marble tiles that are both robust and elegant.

The tin-plated roof that stretches over the house’s right hand side continues the idea of allowing important building components to be spread over several areas. It’s dark and metallic design also offers a vibrant contrast to the light façade.

Further projects:

  • Sunlight falls through floor level panorama windows onto the modern dining table with a wooden top and the dining chairs in raffia look. Trees and parts of the raised property are visible outside.
  • background photo of the turnkey single-family house in Luxemburg. It shows a striking Z-shaped staircase with a railing made of exceptionally crafted wood.
  • header image shows a light-flooded room divided into a living and dining area. The room has open access from large glass fronts to the patio and garden.
  • Bild verlinkt auf die Projektseite des Schlüsselfertigen Einfamilienhauses in Greiveldingen - begehbarer Glaseinsatz im Flurboden